ДПС сезира Държавна агенция Национална сигурност“ да провери на всяка една

...
ДПС сезира Държавна агенция Национална сигурност“ да провери на всяка една
Коментари Харесай

ДПС сезира ДАНС заради златните паспорти

ДПС сезира Държавна организация „ Национална сигурност “ да ревизира на всяка една процедура, обвързвана с приемането на българско поданство от чужденци против вложения. От партията желаят да се ревизират всички случаи от основаването на тази законова опция през 2013 година до сегашния миг.

Преди коледните празници Движение за права и свободи внесе в Народното събрание законопроект за възбрана на така наречен златни паспорти. Аргументът беше, че в отчет на Европейската комисия се показва, че " златните паспорти " се оказват спънка в договарянията със Съединени американски щати за отпадане на визите за жители на България. От придвижването са на мнение, че цялостната инспекция може установи дали са налице нарушавания на законовите процедури при приемането на българско поданство против вложения. " С осъществяването на цялостна и всеобхватна инспекция от способените органи ще бъдат прекратени и спекулациите по същата тематика от страна на избрани медийно– олигархични кръгове в страната ", допълват от Движение за права и свободи.

Сред вносителите на сигнала до ДАНС са ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев и депутатите  Делян Пеевски и Цветан Енчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР